pátek 24. dubna 2020

Moje přírodní péče o pleť

Už je to pár měsíců, co jsem se zamilovala do kosmetiky Nobilis Tilia, která mi úplně změnila pleť. Je to česká značka, která je na trhu už 25 let a jejich výrobky jsou neskutečně kvalitní a jejich používání je pro mě takový rituál. Kosmetika je aromaterapeutická, takže použití každého produktu je zážitek pro smysly. 


Kromě této značky mám ale oblíbených ještě pár dalších produktů, které denně používám a dnes se s vámi o ně chci podělit. Nepoužívám přehnaně velké množství kosmetiky a po dlouhém hledání a zjišťování informací jsem si oblíbila několik zajímavých a účinných produktů, které vám můžu doporučit a které možná neznáte, pokud se o kosmetiku až tolik nezajímáte. 


Ranní péče
Prvním krokem v ranní péči je použití levandulového hydrofilního oleje, který pleť vyčistí a zbaví přebytečného mazu. Ten jsem si oblíbila hlavně proto, že pleť nevysušuje a zklidňuje ji. 
Poté použiju sérum C-Tetra od Medik8. Jedná se o antioxidační sérum s vitamínem C a E. Díky stimulaci kolagenu pleť chrání před stárnutím a redukuje vrásky, ale také umí pleť rozjasnit a sjednotit její tón. Vitamin C je totiž skvělý na pigmentové skvrny nebo jizvičky po akné, kterých mám spoustu. Používám ho na celý obličej i oční okolí. Značka Medik8 je úžasná a mají spoustu skvělých a účinných produktů, které stojí za pozoronost. A ty jejich lahvičky v minimalistickém designu strašně dobře vypadají!
Posledním krokem v ranní péči je použití BB krému od značky SO'BIO, což je ten nejlepší přírodní BB krém, jaký jsem kdy vyzkoušela. Přírodní tónovací krémy a make-upy se částečně přizpůsobí odstínu pleti, takže u nich není takový problém s výběrem správného odstínu. Tento navíc perfektně kryje nedokonalosti a má SPF faktor.

hydrofilní olej: www.nobilis.cz, sérum: www.medaprex.cz, BB krém: www.lotosbeauty.cz


Večerní péče
Ta začíná opět odlíčením pleti pomocí levandulového hydrofilního oleje. Celý obličej včetně očí navlhčím, nanesu olej a pomocí masáže odstraním všechen make-up. Pokud je potřeba, zopakuji ještě jednou. Odlíčí make-up, řasenku i rtěnku, takže jiný odličovací produkt není potřeba. 
Pleť osuším malým ručníkem, který používám pouze na obličej a každý den si beru nový. Okolí očí nechám vlhké, protože na něj budu nanášet opunciový olej od Renovality. Opunciový olej se považuje za nejluxusnější a nejdražší na světě. Vyrábí se ze semínek kaktusu a obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin a vitamínu E. Díky tomu je velmi účinný proti vráskám. Malou kapku nanesu kolem očí, ale používám ho i na hřbety rukou a kolem nehtů. 
Poté nanesu hyaluronové sérum a nechám chvíli vstřebat. Kyselina hyaluronová dokáže účinně zadržovat vlhkost a pleť je po ní krásně hladká, vypnutá a "naducaná". Tento produkt by neměl v péči o pleť nikomu chybět.
Posledním krokem večerní péče je harmonizující růžový pleťový krém. Úžasně hydratuje a protože v kosmetice naprosto miluju vůni růží, je to můj nejoblíbenější produkt vůbec.

opunciový olej: www.renovality.cz, hyaluronové sérum a růžový krém: www.nobilis.cz

Něco navíc 
Dvakrát týdně dopřávám pleti ještě něco navíc v podobě peelingu, masky a oleje. 
Po večerním odlíčení pleti použiju peeling s jojobovými estery, který má jemné částečky, které krásně odstraní odumřelé buňky, pleť nedráždí a je pak krásně jemná, hladká a připravená na další péči.
Tou je zklidňující avokádová maska. Po nanesení cítím příjemný jemný pocit, pleť se opravdu zklidňuje a zvláčňuje. Nechávám ji působit 15 minut a zbytky setřu. 
Nakonec nanesu na navlhčenou pleť čistý šípkový olej. Posiluje pružnost pleti a hloubkově ji vyživuje. Šípkový olej se získává ze semen růžových keřů a obsahuje vysoké množství vitamínu A. Tento olej beru jako takovou přírodní alternativu retinolu, který je účinný proti vráskám, akné a dokáže také hojit a zesvětlovat jizvy po akné.

peeling s jojobovými estery, avokádová maska a šípkový olej: www.nobilis.cz

Všechna tato kosmetika vyhovuje mojí pleti, která je suchá a stárnoucí, ale také se sklonem k akné a hlavně se spoustou jizviček po akné, se kterými se snažím bojovat. Séra a oleje jsou ale vhodné pro každého a každý si musí vybrat ten správný produkt podle typu pleti nebo problému.


Zastávám názor, že není potřeba používat přehnané množství kosmetiky a neustále zkoušet nové věci. Stačí pár základních a účinných látek, díky kterým bude pleť dobře hydratovaná a nebude předčasně stárnout. I vrásky ale k životu patří, jsou naší součástí a důkazem toho, že máme za sebou životní zkušenosti, starosti i radosti. Tak se je nebojme ukázat a mít se rády i s nimi.

Jakou kosmetiku máte nejraději vy? A chodíte i na kosmetické ošetření do salónu?

6 komentářů:

  1. s Nobilis Tilia a vlastně ani s ostatními značkami, které zmiňuješ, nemám zkušenosti, anebo jsem možná něco měla kdysi dávno, tak dávno, že si to ani nepamatuji :) jediná věc, co mě od Nobilis Tilia láká a dost možná si i na léto koupím, je arganový sprchový gel, který tak krásně voní a hodí se k letnímu slunečnému období, vloni jsem v obchodě stála v ruce se dvěma sprcháči a nakonec jsem vzala jiný, ale tento bych si jednou opravdu ráda při sprchování užila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchové gely jsem od nich nezkoušela, ale určitě budou taky super.

      Vymazat
  2. Čím jsem starší, tím míň kosmetiky používám :-) Na obličej vlastně jen gel na umytí, jeden krém a odličovací ubrousky. Bohužel ani jedno není přírodní, neboť mi zatím nic nevyhovovalo.. Nově používám přírodní opalovací krém Ohm Collection Sun Safe 30 spf,už loni jsem uvažovala nad něčím bez chemických filtrů a jsem moc spokojená, i za děti. Taky se v současné situaci vůbec nelíčím a moje pleť vypadá šťastně :-) je fakt, že vrásky téměř nemám, takže to zatím nemusím moc řešit, ale uvítala bych nějaký tip - hodně recenzí jsem slyšela na Inlight, ale bojím se, že je to strašně mastné..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inlight je skvělá kosmetika, nezkoušela jsem ji, ale má skvělé složení a podle recenzí je fakt účinná.

      Vymazat
  3. O medik8 som počula a chcela by som teda skúsiť tie od Renovality len sa bojím lebo ja mám mastnú pleť ale zase nos mám suchý

    Chlapček na vychádzke a jeho #ootd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I na mastnou pleť je dobré používat oleje, možná se ti pak bude mastit míň. Když pleti nějaký ten olej dopřeješ, nebude se muset mastit sama. Já jsem si vždycky myslela, že mám mastnou pleť, ale nebyla to pravda. Když jsem ji začala pořádně hydratovat a nebát se olejů, tak se přestala mastit úplně.

      Vymazat